Gulasz z indyka

Autor:

Aneta P

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mięso gulaszowe z indyka 70 dag, ,
  • cebula 2 szt, ,
  • czosnek 2 ząbki, ,
  • marchewka 2 szt, ,
  • bulion drobiowy 500 ml, ,
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki, ,
  • ziele angielskie 3 ziarenka, ,
  • listek laurowy 1 szt, ,
  • papryka mielona słodka 2 łyżeczki, ,
  • papryka mielona wędzona 1/3 łyżeczki, ,
  • tymianek 1 łyżeczka, ,
  • mąka 2 łyżeczki, ,
  • sól, ,
  • pieprz, ,
  • olej do smażenia,

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, marchewki obrać i pokroić na plasterki, czosnek obrać i drobno posiekać. W większym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę i czosnek, potem dodać marchewkę, a na koniec dodać mięso. Chwilę razem smażyć. Całość zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, listek laurowy i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 75 minut, do momentu aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Dodać do gulaszu i wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.