Gulasz z owocami morza

Gulasz z owocami morza jest pysznym i aromatycznym daniem. Możesz go przygotować na obiad albo Posmakuje nawet najbardziej wybrednym.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml naturalnego bulionu rybnego
  • 400 g mięsa halibuta
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • ¾ szklanki białego wina
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 10 muli (bez muszli)
  • 10 dużych krewetek
  • 10 kalmarów
  • 1 natka pietruszki
  • 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy oliwę w garnku i lekko smażymy drobno posiekaną cebulę i czosnek przez około 5 minut. Dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i całość podsmażamy przez 2 minuty.



Krok 2

Dolewamy wino, gotujemy przez kolejne 3 minuty, po czym wrzucamy pomidory z sokiem, przecier pomidorowy oraz bulion rybny.



Krok 3

Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 35 minut.



Krok 4

Wrzucamy mule, krewetki i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy Śmietankę Łaciatą, kalmary i kawałki ryby, gotujemy przez kolejne 5 minut. Danie dekorujemy posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.