Gulasz z owocami morza jest pysznym i aromatycznym daniem. Możesz go przygotować na obiad albo Posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Rozgrzewamy oliwę w garnku i lekko smażymy drobno posiekaną cebulę i czosnek przez około 5 minut. Dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i całość podsmażamy przez 2 minuty.
Dolewamy wino, gotujemy przez kolejne 3 minuty, po czym wrzucamy pomidory z sokiem, przecier pomidorowy oraz bulion rybny.
Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 35 minut.
Wrzucamy mule, krewetki i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy Śmietankę Łaciatą, kalmary i kawałki ryby, gotujemy przez kolejne 5 minut. Danie dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz