Zupa śmietankowo-cytrynowa to zupa praktycznie z niczego. Lekka, orzeźwiająca, polecana bardziej w okresie letnim niż zimowym. Wymaga znikomego wkładu finansowego, a jednak ma swój charakter.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
W garnku gotujemy bulion wieprzowy, przygotowany dzień wcześniej z żeberek wieprzowych ugotowanych w 1,5 l lekko osolonej wodzy z 1 liściem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego.
Do garnka z bulionem dodajemy śmietankę Łaciatą zmieszaną dokładnie z sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy. Gotujemy przez 10 minut.
Zupę dekorujemy drobno posiekana natką pietruszki oraz pokrojoną w plastry 1 cytryną.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 20:35:00
Pyszna, orzeźwiająca zupa:)