Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Pierś kurczaka dokładnie oczyścić. Pokroić w kostkę.
Przygotować marynatę: do jogurtu naturalnego dodać curry, tymianek, paprykę słodką, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Zanurzyć mięso w marynacie, przykryć pojemnik i wstawić na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Dodać mięso i podsmażyć przez chwilę.
Następnie przełożyć zawartość patelni do garnka, podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Wymieszać mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do sosu. Zagotować.
Podawać z ryżem lub kaszą.
Dodaj komentarz