Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, kroimy w kosteczkę. Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy w talarki.
Dynię kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa i mięso wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę. Upieczone mięso z warzywami przekładamy do garnka i dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu dodajemy śmietankę.
Dodaj komentarz