Gulasz z piersi kurczaka z dynią i warzywami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 20 dag piersi kurczaka
  • 2 średnie marchewki,
  • 20 dag obranej że skórki dyni
  • 1 dymka z szczypiorkiem
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • SOS:
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 mililitra zimnej wody
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 4 łyżki śmietanki ŁACIATA 30%

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, kroimy w kosteczkę. Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy w talarki.



Krok 2

Dynię kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa i mięso wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę. Upieczone mięso z warzywami przekładamy do garnka i dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy.



Krok 3

W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy. Na samym końcu dodajemy śmietankę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.