Żeberka pieczone

Autor:

Joanna Kryla

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 kg żeberek w paskach,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżeczka pikantnej przyprawy do grilla,
  • 1 łyżka prawdziwego miodu,
  • 1 łyżka ketchupu,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 5 łyżek coli,
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcje. Pozostałe składniki wymieszać i tak powstałą marynatą natrzeć żeberka. Wstawić mięso do lodówki, aby marynowało się przez ok. 2 h. Następnie umieścić mięso w naczyniu żaroodpornym i piec pod przykryciem przez godzinę w 180 st C. Po tym czasie żeberka odkryć i dopiekać jeszcze przez pół godziny aby się zrumieniły. Żeberka w czasie pieczenia odwracać parę razy, aby się równo piekły. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.