Redakcja poleca Sałatka z jajkiemEkspresowa sałatka na kolację po mojemu ReklamaElvenar: Wciągająca gra strategiczna! Roladki schaboweRoladki schabowe na bogato Ciasta bez pieczeniaWyśmienity śnieżny puch Recommendations powered by plista Sposób przygotowania: Pizza marchewkowa z patelni ETAP 1: Pizza marchewkowa z patelni Startą marchewkę, smażoną cebulę, olej i oregano połączyć z ciastem. REKLAMA Pokruszone drożdże rozpuścić w cukrze, wymieszać z ciepłą wodą.Wlać do miski z mąką, wyrobić, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać sól, olej, startą na grubej tarce marchewkę, smażoną cebulę i oregano, wyrobić.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Pokruszone drożdże rozpuścić w cukrze, wymieszać z ciepłą wodą. Następnie wlać do miski z mąką, wyrobić i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać sól, olej, startą na grubej tarce marchewkę, smażoną cebulę i oregano, wyrobić.
Ciasto podzielić na dwie lub trzy części i uformować krążki o średnicy 28 cm, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia patelnię, przykryć i odłożyć na 10 minut.
Boczek pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, odparować, przyprawić solą i pieprzem. Krążki ciasta posmarować ketchupem, posypać żółtym serem, wyłożyć pieczarki i boczek.
Na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli. Patelnię przykryć pokrywką, włożyć na duży palnik, włączyć najmniejszy płomień i piec około 18-20 minut.
Dodaj komentarz