Halibut jak z grilla

Zdrowy, łatwy do przygotowania i wyśmienicie smakujący halibut w pysznej, chrupiącej panierce z dodatkiem migdałów to pomysł na smaczną, oryginalną potrawę na wieczór z przyjaciółmi.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 750 g halibuta
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 75 g oczyszczonych i pociętych migdałów
  • 75 g masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowane filety doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pozostawiamy na 15 minut.



Krok 2

Do mieszaniny mąki z jajkiem dodajemy pokruszone migdały i panierujemy tym filety.



Krok 3

Ryby smażymy w gorącym maśle po 5-8 minut z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.