Halibut ma bardzo delikatne, pyszne mięso, które cenione jest przez miłośników ryb. W tym wydaniu występuje z żółtym serem, czosnkiem i natką pietruszki – pycha!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Filety dzielimy na mniejsze porcje i doprawiamy. Płaty moczymy kolejno w mleku i mące, a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.
W naczyniu żaroodpornym umieszczamy usmażone filety, dodajemy masło. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Smarujemy nim filety. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i całość obficie posypujemy żółtym serem. Pieczemy 15 minut.
Podajemy z ulubioną surówką.
Dodaj komentarz