Halibut zapiekany w żółtym serze, czosnku i natce pietruszki

Halibut ma bardzo delikatne, pyszne mięso, które cenione jest przez miłośników ryb. W tym wydaniu występuje z żółtym serem, czosnkiem i natką pietruszki – pycha!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg filetów z halibuta
  • ½ szklanki mleka Łaciate
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 50 g tartego sera
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 5 łyżek oleju
  • Garść natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • Ulubiona surówka do podania

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Filety dzielimy na mniejsze porcje i doprawiamy. Płaty moczymy kolejno w mleku i mące, a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.



Krok 2

W naczyniu żaroodpornym umieszczamy usmażone filety, dodajemy masło. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Smarujemy nim filety. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i całość obficie posypujemy żółtym serem. Pieczemy 15 minut.



Krok 3

Podajemy z ulubioną surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.