Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Sezam
Umyte kotlety osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć połową zmiażdżonego czosnku. Jarmuż blanszować, osączyć, usunąć grube łodyżki, liście drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać pozostały czosnek i posiekany jarmuż, podsmażyć, przyprawić pieprzem, ostudzić. Na przygotowane mięso włożyć porcję jarmużu i sera.
Złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa lub spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku.
Nadzienie z jarmużu nie zawiera, soli ponieważ ser jest bardzo słony.
Dodaj komentarz