Składniki:

  • 500 g mielonej cielęciny
  • 100 g gotowanej szynki
  • 50 bułki tartej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 5 łyżek sosu chutney
  • 5 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Mięso cielęce mieszamy z szynką, bułką tartą, żółtkiem, a następnie posypujemy solą i pieprzem.



Krok 2

Z masy formujemy krążki. Na połowie z nich rozprowadzamy po 1 łyżce sosu chutney i przykrywamy pozostałymi krążkami.



Krok 3

Patelnię smarujemy olejem i smażymy hamburgery ok. 10 minut. Podajemy w bułce z dodatkami (np. cebulą prażoną).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.