herbatnikowe kuleczki

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 paczki herbatników po 300 g,
  • 1\2 kostki miekkiego, dobrej jakosci masła,
  • 1\2 szklanki cukru pudru,
  • 1 łyzka soku -ja dodałam malinowy ,
  • 2 czekolady białe rozpuszczone w kapieli wodnej lub polewa czekoladowa biała,
  • posypka kolorowa,
  • wiórka kokosowe

Przygotowanie

Krok 1

1. Herbatniki pokrusz w malakserze. 2. Cukier połacz z miękkim masłem, dodaj łyzke soku i pokruszone herbatniki.Wymieszaj.. 3 Nabieraj łyżka porcje masy i formuj kuleczki wielkosci orzecha włoskiego.Schodz je w lodówce przez conajmniej kwadrans , by troche stwardniały. 4. Czekolade lub polewa rozpusc w kapieli wodnej . Schłodzone kuleczki zamocz w roztopionej czekoladzie a nastepnie oprósz posypka lub wiórkami , smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.