Pyszne roladki z kurczaka zapiekane w sosie z czerwonej porzeczki sprawią, że poczujesz się jak w dobrej restauracji. Pięknie prezentują się na talerzu i wybornie smakują. Idealnie nadają się na ważne okoliczności i przyjęcia.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Filety z kurczaka rozkrawamy tak, aby każdy z nich utworzył jeden duży, cienki płat
Pieczarki i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy całość na oleju. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie układamy na filetach i zawijamy w roladki. Wiążemy.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy słodką papryką. Dodajemy białe wino, miód i porzeczki.
Pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz