Roladki z kurczaka z czerwonymi porzeczkami, pieczarkami i cebulką

Pyszne roladki z kurczaka zapiekane w sosie z czerwonej porzeczki sprawią, że poczujesz się jak w dobrej restauracji. Pięknie prezentują się na talerzu i wybornie smakują. Idealnie nadają się na ważne okoliczności i przyjęcia.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 szklanka białego wina
  • 250 g czerwonych porzeczek
  • 3 łyżki miodu

Przygotowanie

Krok 1

Filety z kurczaka rozkrawamy tak, aby każdy z nich utworzył jeden duży, cienki płat



Krok 2

Pieczarki i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy całość na oleju. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie układamy na filetach i zawijamy w roladki. Wiążemy.



Krok 3

Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy słodką papryką. Dodajemy białe wino, miód i porzeczki.



Krok 4

Pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.