Hiszpańska pomidorowa z grzankami

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zupa:

  • 1 l bulionu
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 pomidor pomarańczowy
  • ok. 200-250 g bagietki
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżki chilli w proszku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Grzanki:

  • 250 g bagietki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • ok. 75 g startego sera żółtego Edam

Przygotowanie

Przygotowanie:

Oliwę wlać na patelnię i nagrzać. Pokroić cebulę, czosnek i paprykę, wrzucić do patelni i dusić przez 3 minuty.



Krok 2

Pomidory pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, a następnie przyprawić chili i dusić aż do uzyskania gęstej konsystencji. Następnie dodać do bulionu.



Krok 3

Bagietkę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i dodać do bulionu, gotować przez kwadrans aż do uzyskania jednolitej konsystencji.



Krok 4

Drugą bagietkę pokroić na kromki i opiec na grzanki, a następnie pokropić z wierzchu oliwą, nasmarować czosnkiem i posypać serem i piec ostatnie kilka minut. Grzanki posypać chili i podawać wraz z zupą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.