Indyk w fasoli i pomidorach

Idealne danie na szybki obiad w gronie rodziny. Nie wymaga wielu składników, pracy ani umiejętności kulinarnych. Pasuje zarówno do ryżu, jak i do ziemniaków.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ filetu z indyka
  • ½ puszki czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 marchewka
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki bazylii
  • 1 natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym obsmażamy na oliwie. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz pokrojoną paprykę bez gniazd nasiennych. Wszystko razem dusimy.



Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (obrane wcześniej ze skórek), przecier pomidorowy i drobno pokrojoną obraną marchewkę. Dusimy.



Krok 3

Na patelnię dorzucamy pokrojone w półksiężyce jabłko (bez gniazd nasiennych), fasolkę z puszki, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość dusimy jeszcze przez ok. 10 minut



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.