Danie smaczne i oryginalne. Nadaje się na duże rodzinne przyjęcie. Łączy w sobie walory smakowe i zdrowotne. Ładnie prezentuje się na stole zachęcając swym aromatem.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Indyka wkładamy do naczynia ze Śmietanką Łaciatą zmieszaną z sokiem z cytryny. Odkładamy na 15 minut.
Szparagi gotujemy przez około 6-8 minut. Groszek z puszki chwilę gotujemy, okolo 3 minuty.
Indyka wyjmujemy ze śmietanki i nacieramy solą oraz pieprzem. Następnie smażymy na dwóch łyżkach oliwy na złoto z obydwu stron.
Indyka podajemy naciętego od góry nożem w kilku miejscach. Do utworzonych nacięć wkładam po pół łyżeczki pesto bazyliowego. Indyka podajemy na groszku zmieszanym z pokrojonymi szparagami. Ozdabiamy liśćmi mięty.
Dodaj komentarz