Jabłko z wkładką

Jesienny deser z bakaliami, który uatrakcyjni niejedno przyjęcie. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu.

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Bez laktozy

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 duże jabłka
  • 300 g mieszanki bakaliowej
  • 6 łyżek naturalnego miodu

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy.




Krok 2

Przecinamy je na 1/3 wysokości od góry, odkładamy na bok górną część. Dolną część wydrążamy, tworząc jabłkowy pojemnik.



Krok 3

Mieszankę bakaliową mieszamy z drobno pokrojonym jabłkiem. Polewamy naturalnym miodem.



Krok 4

Bakaliowo-jabłkowy farsz przekładamy do wnętrza jabłek, przykrywamy górą oraz dekorujemy wstążką.



Wskazówki

Warto wypróbować ten przepis również na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.