Jabłkowe miseczki

Prosty deser z jabłek, galaretki i bitej śmietanki Łaciatej. Idealny na każdą okoliczność.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • −4 jabłka
  • −opakowanie galaretki truskawkowej
  • −200 ml śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka myjemy, przecinamy na pół, wydrążamy. Powstają nam jabłkowe miseczki.




Krok 2

Galaretkę truskawkową rozrabiamy według instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy do przestygnięcia.



Krok 3

Galaretkę wlewamy do jabłkowych miseczek. Wstawiamy do lodówki na mniej więcej godzinę.



Krok 4

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Na każdą gotową porcję galaretki w jabłku nakładamy kleksa z ubitej śmietanki Łaciatej. Ozdabiamy według uznania.



Wskazówki

Śmietankę będziesz mogła ubić, gdy będzie dobrze schłodzona.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.