Prosty deser z jabłek, galaretki i bitej śmietanki Łaciatej. Idealny na każdą okoliczność.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Jabłka myjemy, przecinamy na pół, wydrążamy. Powstają nam jabłkowe miseczki.
Galaretkę truskawkową rozrabiamy według instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Galaretkę wlewamy do jabłkowych miseczek. Wstawiamy do lodówki na mniej więcej godzinę.
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Na każdą gotową porcję galaretki w jabłku nakładamy kleksa z ubitej śmietanki Łaciatej. Ozdabiamy według uznania.
Śmietankę będziesz mogła ubić, gdy będzie dobrze schłodzona.
Dodaj komentarz