Makaron serowy z chorizo

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 120 g masła Łaciate
  • ⅔ szklanki mąki
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do pizzy
  • ½ szklanki śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 łyżeczka chili
  • 350 g sera cheddar
  • 400 g makaronu kolanka
  • Ok. 150 g kiełbasy chorizo

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy cały czas. Następnie powoli wlewamy mleko i śmietankę Łaciatą, cały czas mieszając. Podgrzewamy.



Krok 2

Dodajemy musztardę, sól, chili oraz przyprawę do pizzy. Gdy mleko będzie gorące, dodajemy starty ser. Mieszamy, aż się rozpuści.



Krok 3

Kiełbasę chorizo kroimy w plasterki. Sos mieszamy z makaronem i dodajemy kiełbasę chorizo. Całość mieszamy i podajemy. 




Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.