Jajecznica z botwinką

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • ½ pęczka liści botwinki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól do smaku
  • Pieprz

Dodatkowo:

  • 1 gałązka kopru

Przygotowanie

Krok 1

Liście botwinki umyć, osuszyć i pokroić razem z łodygami.



Krok 2

Na patelni roztopić masło, wrzucić botwinkę i smażyć na małym ogniu przez 5 minut.



Krok 3

Następnie wbić jajka, wymieszać.



Krok 4

Przyprawić do smaku pieprzem i solą i usmażyć jajecznicę.



Krok 5

Nałożyć na talerze, udekorować gałązką kopru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.