Jajecznica z krabami

Prosta i szybka potrawa na solidne śniadanie. Pobudza siły witalne. Idealna na rozpoczęcie dnia, zapewnia energię na kilka godzin.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag paluszków krabowych
  • 8 jajek
  • 8 łyżek wody mineralnej
  • 2 łyżeczki ulubionych przypraw ziołowych
  • masło Mazurski Smak
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • 100 gram sałaty roszponki
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • grzanki

Przygotowanie

Krok 1

Paluszki krabowe wyłożyć na sitko i odsączyć. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle.



Krok 2

Jajka dobrze roztrzepać, dodać wodę mineralną, sól i pieprz.



Krok 3

Dodać masę z jajek do obsmażonych paluszków krabowych i zmniejszyć temperaturę smażenia. Jajecznicę kilkakrotnie wymieszać i na koniec doprawić ziołami.



Krok 4

Podawać gorącą, natychmiast po przygotowaniu wraz z grzankami i zieloną sałatą skropioną oliwą z oliwek. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.