Jajecznica z pieczarkami i cebulą

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 pieczarki
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 mała garść kiełków brokułu

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.



Krok 2

Cebulę pokroić w ćwierćplasterki.



Krok 3

Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać.



Krok 4

Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko się zeszkli.



Krok 5

Następnie dodać pieczarki oraz czosnek i dusić przez kilka minut.



Krok 6

Wbić na patelnię jajka i usmażyć jajecznicę. Przyprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 7

Gotowe danie posypać kiełkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.