Przygotuj dressing. Sezam upraż na suchej patelni. Imbir i czosnek drobno posiekaj. W mikserze połącz ocet ryżowy, sezam, sos sojowy, imbir i czosnek. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Powoli dodawaj olej rzepakowy i sezamowy, aż składniki się połączą.
Krewetki umyj, oczyść i obierz. Posmaruj krewetki 2-3 łyżkami dressingu sezamowo-imbirowego. Grilluj na średnim ogniu przez 3-4 minuty, aż będą różowe, obracając je raz.
Pomidorki przekrój na pół. Pieczarki obierz i pokrój cienko. Cebulki pokrój na ukos.
Podziel mix sałat na dwa duże talerze. Dodaj krewetki, pomidorki, pieczarki i zieloną cebulkę. Polej sałatkę dressingiem sezamowo-imbirowym według uznania. Smacznego!
Dodaj komentarz