Naleśniki z pieczarkami i cebulą to idealna propozycja na obiad lub kolację.
Genialnie smakują z naszymi dipami śmietanowymi Mlekpol.
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
W misce wymieszaj mąkę, jajko i mleko, aż uzyskasz gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie - dodaj mąki, jeśli za gęste - dolej odrobinę mleka. Kiedy będzie miało odpowiednią konsystencję odłóż na 10 min.
Pieczarki obierz i pokrój cienko. Cebulę i szczypiorek posiekaj drobno.
Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Dodaj cebulę i pieczarki. Smaż przez ok. 5-7 min. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Przestudź.
Na innej patelni usmaż naleśniki z dwóch stron, aż do zarumienienia.
Na każdego naleśnika wyłóż porcję pieczarek z cebulą, garść szczypiorku i łyżkę dipu śmietanowego. Zawiń w rulon.
Podawaj od razu z dodatkiem reszty dipu śmietanowego. Smacznego!
Dodaj komentarz