Naleśniki z pieczarkami i cebulą

Naleśniki z pieczarkami i cebulą to idealna propozycja na obiad lub kolację.

Genialnie smakują z naszymi dipami śmietanowymi Mlekpol.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g mąki
  • 1 jajko
  • 200 ml mleka UHT Łaciate 2%
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 dip śmietanowy z czosnkiem i ziołami typu crème fraiche Mlekpol
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, jajko i mleko, aż uzyskasz gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie - dodaj mąki, jeśli za gęste - dolej odrobinę mleka. Kiedy będzie miało odpowiednią konsystencję odłóż na 10 min.



Krok 2

Pieczarki obierz i pokrój cienko. Cebulę i szczypiorek posiekaj drobno.



Krok 3

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Dodaj cebulę i pieczarki. Smaż przez ok. 5-7 min. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Przestudź.



Krok 4

Na innej patelni usmaż naleśniki z dwóch stron, aż do zarumienienia.



Krok 5

Na każdego naleśnika wyłóż porcję pieczarek z cebulą, garść szczypiorku i łyżkę dipu śmietanowego. Zawiń w rulon.



Krok 6

Podawaj od razu z dodatkiem reszty dipu śmietanowego. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.