Jajka faszerowane szynką i suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane to pomysł na jajeczne śniadanie dla tych, którym tradycyjna jajecznica się znudziła. Suszone pomidory dodają lekko włoskiego smaku śniadaniu. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a na pewno zasmakuje domownikom.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 jajka
  • - 100 g szynki
  • - 1 łyżka majonezu
  • - ½ łyżeczki musztardy
  • - 2 suszone pomidory z zalewy
  • - 1 łyżka szczypiorku
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy w wodzie na twardo czyli w zależności od wielkości ok 10-12 minut. W czasie kiedy jajka się gotują szynkę kroimy drobno, szczypiorek siekamy, pomidory suszone kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i wkładamy do miski. Dodajemy szynkę, szczypiorek i suszone pomidory. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez oraz musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.



Krok 3

Powstałym farszem wypełniamy połówki białek i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.