Jajka faszerowane to pomysł na jajeczne śniadanie dla tych, którym tradycyjna jajecznica się znudziła. Suszone pomidory dodają lekko włoskiego smaku śniadaniu. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a na pewno zasmakuje domownikom.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Jajka gotujemy w wodzie na twardo czyli w zależności od wielkości ok 10-12 minut. W czasie kiedy jajka się gotują szynkę kroimy drobno, szczypiorek siekamy, pomidory suszone kroimy w drobną kostkę.
Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i wkładamy do miski. Dodajemy szynkę, szczypiorek i suszone pomidory. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez oraz musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Powstałym farszem wypełniamy połówki białek i podajemy.
Dodaj komentarz