Jajka faszerowane szynką w sosie tatarskim

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 20 dag pieczarek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól do smaku
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i delikatnie wyjąć żółtka.



Krok 2

Szynkę przekręcić przez maszynkę, dodać żółtka, przyprawić pieprzem i solą.



Krok 3

Nałożyć farsz do jajek.



Krok 4

Zrobić sos tatarski: pieczarki ugotować w osolonej wodzie i pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone ogórki i groszek, a także jogurt i majonez. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 5

Jajka ułożyć na półmisku, wyłożyć na nie sos.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.