Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka z tuńczykiem to bardzo smaczne połączenie. Możemy je podać także na przyjęciu. To proste i szybkie danie, które możemy przygotować nawet wtedy, gdy nie mamy rano zbyt wiele czasu.

Danie: Śniadanie

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 10 jajek
  • - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • - 1 pęczek szczypiorku
  • - 1 łyżka miękkiego masła
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu
  • - 1/3 łyżeczki soli lub do smaku
  • - majonez do podania

Przygotowanie

Krok 1

W garnku gotujemy wodę i wkładamy jajka. Gotujemy je na twardo ok 12-13 minut. Zalewamy zimną wodą i obieramy. Kroimy wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy i wrzucamy do miski.



Krok 2

Żółtka rozcieramy widelcem, dodajemy tuńczyka z puszki odlanego z wody, masło, sól, pieprz. Szczypiorek siekamy i również dodajemy do masy.



Krok 3

Białka faszerujemy naszą masą tuńczykową. Możemy posypać wszystko szczypiorkiem. Podajemy. Majonez do smarowania podajemy oddzielnie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.