Jajka z tuńczykiem to bardzo smaczne połączenie. Możemy je podać także na przyjęciu. To proste i szybkie danie, które możemy przygotować nawet wtedy, gdy nie mamy rano zbyt wiele czasu.
Danie: Śniadanie
Osób: 10
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
W garnku gotujemy wodę i wkładamy jajka. Gotujemy je na twardo ok 12-13 minut. Zalewamy zimną wodą i obieramy. Kroimy wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy i wrzucamy do miski.
Żółtka rozcieramy widelcem, dodajemy tuńczyka z puszki odlanego z wody, masło, sól, pieprz. Szczypiorek siekamy i również dodajemy do masy.
Białka faszerujemy naszą masą tuńczykową. Możemy posypać wszystko szczypiorkiem. Podajemy. Majonez do smarowania podajemy oddzielnie.
Dodaj komentarz