Jajka po szkocku

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 12 jajek
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 l oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Obrać jajka ugotowane na twardo. Mięso mielone w misce wymieszać z solą, pieprzem, musztardą i drobno posiekaną cebulą. Jajka obtoczyć w mięsie i uformować kulki, po czym obtoczyć je kolejno w mące, jajku i bułce tartej. W dużej ilości rozgrzanego oleju w garnku smażyć po około 5 minut, odcedzić i odsączyć z nadmiaru oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.