Ziołowa jagnięcina z nutą pomarańczy

Przepyszna, pięknie pachnąca ziołami jagnięcina, z dodatkiem pomarańczy, która nadaje mięsu niesamowitego aromatu i smaku. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Idealna na kolację we dwoje.

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 duże kotlety jagnięce
  • - 2 pomarańcze
  • - 70 ml oliwy z oliwek
  • - garść świeżego tymianku
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - 1 czerwona cebula

Przygotowanie

Krok 1

Pomarańcze kroimy na połówki i wyciskamy dokładnie z nich sok, a następnie mieszamy go z oliwą z oliwek, posiekanym tymiankiem, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.



Krok 2

Kotlety jagnięce umieszczamy w tak otrzymanej marynacie i odstawiamy przykryte do lodówki na ok. 30 minut.



Krok 3

Po tym czasie kotlety grillujemy na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony. Podajemy z plasterkami pomarańczy i piórkami czerwonej cebuli.



Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.