Jajka zapiekane w bekonie

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki

6 jajek

6 krążków chlebowych (wielkości foremki od muffinek)

18 plasterków boczku

1 łyżeczka soli

1 słodka papryka do oprószenia

3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

  • Krążki chlebowe smarujemy lekko masłem. Dół muffinek wykładamy krążkami chlebowymi, boki foremek wykładamy boczkiem.  

Krok 2

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wbijamy do foremek jajka, oprószamy solą i słodką papryką i chwilę podpiekamy (ok. 10 minut) – tak, aby białko było ścięte, a żółtko lekko płynne.  

Krok 3

  • Podajemy na ciepło.  

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0