Na rozgrzanej, suchej patelni ułóż plasterki szynki parmeńskiej i przesmaż je z dwóch stron. Na drugą patelnię wlej odrobinę oleju i wsyp bułkę tartą. Podgrzej, aż się zarumieni.
Do foremek wlej odrobinę oliwy i za pomocą pędzelka wysmaruj dokładnie środek. Dodaj zioła kuchni włoskiej i obsyp boki foremek. Awokado pokrój w kostkę i włóż do środka. Na to ułóż szynkę.
Jajka wybij do miseczki i sprawdź ich świeżość. Następnie wlej po dwa jajka do każdej foremki. Przypraw pieprzem czosnkowym i posyp bułką tartą. Na wierzchu ułóż plasterki sera żółtego.
Włóż foremki do piekarnika nagrzanego do 180°C z funkcją termoobiegu na 10 min.
Do miski włóż twaróg i rozkrusz go za pomocą widelca. Dodaj suszone pomidory paski. Szczypiorek i pietruszkę drobno posiekaj i również dodaj do twarogu. Przypraw solą. Wrzuć orzeszki pini i dokładnie wymieszaj.
Gotowe jajka posyp szczypiorkiem i podawaj z twarożkiem.
Smacznego!
Dodaj komentarz