Sandacz panierowany imbirowym ciastem idealnie sprawdzi się jako oryginalna, ciekawa potrawa, którą możemy podać podczas wizyty gości. Taką rybę można serwować na gorąco, albo jako zimną przekąskę.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja
Bez laktozy
Imbir obieramy, ścieramy na tarce i mieszamy ze skórką z limonki, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtko oraz sos sojowy i sól.
Składniki ucieramy mikserem, stopniowo dodając wody, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietanki.
Filety z sandacza kropimy sokiem z limonki, solimy i kroimy w dość dużą kostkę. Zanurzamy w cieście imbirowym i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Gotowe filety odsączamy na papierowym ręczniku. Rybę dekorujemy plasterkami limonki oraz zielonym pieprzem.
Dodaj komentarz