Jesienny kociołek

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki potrawy

  • 50 dag parówek,
  • 50 dag cebuli,
  • 50 dag świeżych grzybów leśnych,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 sztuki ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 łyżki śmietanki 18% Łaciata,
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny

Przygotowanie

Krok 1

Grzyby przebieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Parówki kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy parówki i przekładamy je do rondla, a na patelnię wkładamy cebulę,smażymy do zeszklenia, dodajemy do parówek. Grzyby również podsmażamy z tym, że na rumiano. Wszystkie 3 składniki po usmażeniu i przełożeniu do rondla podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, dodając liść laurowy i ziele angielskie przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i podgrzewamy do momentu, aż potrawa zacznie gęstnieć. Po przyrządzeniu przekładamy ją do miseczek, dodajemy na wierzch śmietanę i posypujemy zieleniną.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.