Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim to szybka i łatwa do zrobienia przekąska na imprezę. Świetnie smakuje do dodatkiem ketchupu czy sosu tysiąca wysp.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g kabanosów grubszych
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 200ºC.

Krok 2
Ciasto francuskie kroimy na paski o grubości około 0,5 cm.

Krok 3
Każdy kabanos owijamy paskiem ciasta francuskiego. Układamy je na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce.

Krok 4
Pieczemy kabanosy w cieście przez około 5 minut, aż się zrumienią. Podajemy z ulubionym sosem.

Komentarze

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 20:40:00

bardzo dobre

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis