Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim to szybka i łatwa do zrobienia przekąska na imprezę. Świetnie smakuje do dodatkiem ketchupu czy sosu tysiąca wysp.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g kabanosów grubszych
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200ºC.



Krok 2

Ciasto francuskie kroimy na paski o grubości około 0,5 cm.



Krok 3

Każdy kabanos owijamy paskiem ciasta francuskiego. Układamy je na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce.



Krok 4

Pieczemy kabanosy w cieście przez około 5 minut, aż się zrumienią. Podajemy z ulubionym sosem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 20:40:00

bardzo dobre

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.