Kabanosy w cieście francuskim

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego

300 g kabanosów grubszych

1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

  • Piekarnik nagrzewamy do 200ºC.

Krok 2

  • Ciasto francuskie kroimy na paski o grubości około 0,5 cm.

Krok 3

  • Każdy kabanos owijamy paskiem ciasta francuskiego. Układamy je na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce.

Krok 4

  • Pieczemy kabanosy w cieście przez około 5 minut, aż się zrumienią. Podajemy z ulubionym sosem.

Przepis w waszym wykonaniu

Komentarze

Opublikowane komentarze: 1
Avatar

bardzo dobre

Czas wykonania tego przepisu: 00:00

Załącznik 0