Kacze udka w kolorowych warzywach

Bardzo kolorowe i smaczne, delikatne danie. Polecane zwłaszcza dzieciom i osobom, które muszą uważać na to, co jedzą.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 udka z kaczki
  • - 3 marchewki
  • - 3 pietruszki
  • - ½ puszki kukurydzy
  • - ½ puszki groszku
  • - 150 g fasolki szparagowej
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Udka dokładnie myjemy, przyprawiamy i obsmażamy na maśle na rumiano.



Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na króciutkie odcinki.



Krok 3

Całość dodajemy do mięsa razem z odsączonym groszkiem i kukurydzą. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie całość dusimy pod przykryciem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.