Składniki:

  • 4 filety z kaczki
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • 4 łyżki oliwy

Marynata:

  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Łączymy poszczególne składniki marynaty, a następnie nacieramy nimi ponacinaną od strony skóry kaczkę. Odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 2

Kaczkę obsmażamy na gorącej oliwie. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.



Krok 3

Dodajemy całe pomidorki koktajlowe, obraną i pokrojoną cebulę, pokrojoną w paski paprykę bez pestek i pokrojoną w plastry cukinię.



Krok 4

Zapiekamy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.