Kajmakowy sernik na zimno

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 30 dag serka homogenizowanego waniliowego,
  • 25 dag jogurtu naturalnego Mlekpol,
  • 125 g serka śmietankowego Mlekpol,
  • 1/2 puszki kajmaku,
  • 1/2 szklanki gorącej wody,
  • 4 łyżki żelatyny,
  • 7 szt herbatników pełnoziarnistych,
  • blaszka 18 x 16 x 6,
  • folia aluminiowa,
  • 1op białej polewy,
  • kolorowa posypka

Przygotowanie

Krok 1

Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy herbatniki. Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Do miski wkładamy jogurt, serek waniliowy i naturalny, kajmak i miksujemy. Dodajemy letnią żelatynę i miksujemy. Lekko stężoną masę przekładamy na herbatniki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Zimne ciasto dekorujemy polewą i kolorową posypką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.