Kakao z sokiem i bitą śmietaną

Autor:

Aneta P

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mleko 300 ml, ,
  • kakao 2 łyżki, ,
  • sok malinowy 1 łyżka, ,
  • śmietanka łaciata 30 % 100ml, ,
  • cukier puder 1 łyżeczka, ,
  • czekolada mleczna 1 kostka, ,
  • pianki wg uznania,

Przygotowanie

Krok 1

Mleko podgrzać, dodać kakao i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się kakao. Śmietanę ubić na pianę, dodać cukier puder i wymieszać. Do gorącego kakao wlać syrop malinowy, wymieszać i przelać do filiżanki. Udekorować bitą śmietaną oraz piankami. Całość posypać wiórkami czekolady startej na tarce o małych oczkach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.