Kalafior zapiekany z mielonym mięsem i serem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
  • ok. 2 łyżki przyprawy do mięsa
  • 500 g kalafiora
  • 150 ml śmietany 18% Łaciatej
  • 2 jajka
  • 200 g sera żółtego Gouda Mlekpol
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego
  • sól

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Kalafior podgotować. Na głęboką patelnię wlać olej, mięso posypać przyprawą i podsmażyć. Do miski wlać śmietanę, jajka, pieprz i sól i wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć mięso i kalafior, całość zalać przygotowanym sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C na około kwadrans



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.