Ostrygi są znanym afrodyzjakiem. Mają ogromne ilości cynku, są bogate w białko, a także posiadają liczne witaminy i minerały. Dodatkowo nie są zbytnio kaloryczne. Warto wypróbować je w wersji zapiekanej z makaronem i serem!
Znakomicie będą smakować z naszymi dipami śmietanowymi Mlekpol.
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastaw piekarnik na 200°C.
Otwórz ostrygi i skrop je sokiem z limonki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Mozzarellę pokrój w cienkie plastry.
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek. Na dnie naczynia ułóż makaron, a następnie plasterki mozzarelli. Posól i pieprz. Dodaj ostrygi. Wierzch obficie posyp tartym serem.
Piecz przez ok. 10 min. Podawaj z ulubionym dipem śmietanowym Mlekpol. Smacznego!
Dodaj komentarz