Kalmary z brokułami i marchewką to danie smaczne i zdrowe. Brokuły posiadają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Marchew nadaje daniu piękną kolorystykę. Danie polecane na szczególne okazje.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Skorupiaki
Kalmary dokładnie oczyszczamy, a następnie dodajemy do nich po 1 łyżce soli i pieprzu.
Przyprawione kalmary obtaczamy w mące i gotujemy w wodzie przez 30 sekund, po czym wyjmujemy, płuczemy i odkładamy.
Fasolkę szaparagową kroimy na mniejsze kawałki. Brokuł dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Na maśle podsmażamy pokrojone warzywa, aż lekko zmiękną.
Łączymy ze sobą warzywa i kalmary. Podajemy na ciepło.
Dodaj komentarz