Prawdziwa perełka dla miłośników curry i szybkiej, prostej kuchni. Pyszne, aromatyczne udka w sosie curry. Potrawa idealna na obiad – świetnie smakuje z ryżem i papryką.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Udka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i curry, a następnie obsmażamy na patelni do uzyskania złocistego koloru.
Łączymy ze sobą sok i skórkę z limonki, czosnek granulowany, chili, pokrojone papryki, imbir, kurkumę, sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. Dusimy na małym ogniu. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Dodajemy curry, smażymy jeszcze chwilkę, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą i dusimy przez kolejne 5-10 minut, aż sos lekko się zredukuje.
Udka podajemy z sosem curry, ryżem i duszoną papryką.
Dodaj komentarz