Pieczona papryka jest alternatywą dla tradycyjnego dodatku do kanapek jak ser lub szynka. Papryka jest zdrowa oraz słodka i pyszna. To przepis na pożywne i kolorowe śniadanie.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni C. Papryki myjemy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy papryki i ząbek czosnku.
Gdy piekarnik się nagrzeje wkładamy papryki i pieczemy przez około 25 do 30 minut, co jakiś czas mieszając, aby papryka była miękka, a skórka lekko przypieczona.
Papryki studzimy i kroimy w paski. Przekładamy do miski. Czosnek kroimy drobno i dodajemy do papryki. Następnie dodajemy sól, kapary, ocet winny, oliwę i pietruszkę.
Pieczywo opiekamy na patelni grillowej lub w tosterze. Smarujemy pieczywo serkiem, nakładamy pieczone papryki i podajemy.
Dodaj komentarz