Kanapka Tuna Melt

Amerykańska, klasyczna kanapka, która wręcz rozpływa się w ustach! Pyszna alternatywa dla standardowego śniadania, której przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut. Z pewnością zasmakuje również dzieciom.

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 kromki chleba tostowego
  • - 2 plastry sera żółtego (np. Cheddar)
  • - ½ puszki tuńczyka w oleju, odsączone
  • - 2 łyżki majonezu
  • - ¼ małej cebuli
  • - ¼ łyżeczki pieprzu
  • - 1 łyżka masła Łaciate, do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.



Krok 2

W misce wymieszać tuńczyka, majonez i cebulę. Doprawić pieprzem.



Krok 3

Chleb tostowy posmarować masłem z jednej strony. Położyć kromkę (masłem do dołu), następnie rozsmarować pół pasty z tuńczyka, położyć ser i kolejną kromkę (masłem do góry). To samo zrobić z drugą kanapką.



Krok 4

Włożyć na patelnię i smażyć na małym ogniu pod przykryciem do zarumienienia. Następnie przełożyć na drugą stronę i smażyć do rozpuszczenia sera.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.