Pyszna sałatka z krewetkami, przygotowana na pełnoziarnistym makaronie jest bardzo sycąca, dostarcza organizmowi odpowiedniej dawki składników odżywczych, a dodatek startego sera sprawia, że ma ona wyrazisty smak.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki
Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie sprawdzamy widelcem czy jest gotowy, miękki.
Zabieramy się za smażenie krewetek, wrzucamy je na rozgrzaną oliwę z oliwek i obracamy co około 3 minuty, aż będą różowe i aromatyczne.
Myjemy i kroimy na pół czerwone pomidorki koktajlowe, możemy też podać je w całości. Kiedy ugotujemy makaron, a krewetki ostygną dodajemy do nich pomidorki, delikatnie mieszamy, na koniec dokładamy listki świeżej bazylii i starty ser.
Dodaj komentarz