Makaronowa sałatka z krewetkami i serem

Pyszna sałatka z krewetkami, przygotowana na pełnoziarnistym makaronie jest bardzo sycąca, dostarcza organizmowi odpowiedniej dawki składników odżywczych, a dodatek startego sera sprawia, że ma ona wyrazisty smak.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie krewetek
  • - 0,5 paczki pełnoziarnistego makaronu
  • - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • - kilka listków świeżej bazylii
  • - kawałek ulubionego twardego sera
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie sprawdzamy widelcem czy jest gotowy, miękki.



Krok 2

Zabieramy się za smażenie krewetek, wrzucamy je na rozgrzaną oliwę z oliwek i obracamy co około 3 minuty, aż będą różowe i aromatyczne.



Krok 3

Myjemy i kroimy na pół czerwone pomidorki koktajlowe, możemy też podać je w całości. Kiedy ugotujemy makaron, a krewetki ostygną dodajemy do nich pomidorki, delikatnie mieszamy, na koniec dokładamy listki świeżej bazylii i starty ser.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.