Ryż może być dodatkiem nie tylko do dań głównych, ale także do wielu różnych sałatek, tworząc smaczną kompozycję smakową. To przepis na szybką sałatkę z ryżem i warzywami.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo.
Czerwoną cebulę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Otwieramy puszkę z kukurydzą i odsączmy ją na sicie.
Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę lub siekamy. Kolejnym krokiem w jest obranie umytego jabłka i pokrojenie go w kawałki wielkości pokrojonej wcześniej cebuli.
Ogórki także kroimy na drobne części i dodajemy do nich pozostałe, pokrojone składniki. Całość mieszamy, dodajemy 4 łyżki Śmietanki Łaciatej i przyprawiamy ⅓ łyżeczki soli i pieprzu
Dodaj komentarz