Sałatka z ryżem, warzywami, jabłkiem i śmietanką

Ryż może być dodatkiem nie tylko do dań głównych, ale także do wielu różnych sałatek, tworząc smaczną kompozycję smakową. To przepis na szybką sałatkę z ryżem i warzywami.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - ¾ szklanki ryżu
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - 1 czerwona cebula
  • - 4 jajka
  • - 1 jabłko
  • - 5 ogórków konserwowych
  • - ⅓ łyżeczki soli i pieprzu
  • - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo.



Krok 2

Czerwoną cebulę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Otwieramy puszkę z kukurydzą i odsączmy ją na sicie.



Krok 3

Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę lub siekamy. Kolejnym krokiem w jest obranie umytego jabłka i pokrojenie go w kawałki wielkości pokrojonej wcześniej cebuli.



Krok 4

Ogórki także kroimy na drobne części i dodajemy do nich pozostałe, pokrojone składniki. Całość mieszamy, dodajemy 4 łyżki Śmietanki Łaciatej i przyprawiamy ⅓ łyżeczki soli i pieprzu



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.