Rozetki

Autor:

Monika Och

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Jajka zmiksować z cukrem i solą, dodać pozostałe składniki i mieszać, aż powstanie gładka masa.



Krok 2

Zanurzyć formę do rozetek w gorącym oleju. Odsączyć nadmiar oleju z formy.



Krok 3

Zanurzyć rozetkę w cieście na 0,5 cm od górnej krawędzi formy, a następnie natychmiast zanurzyć w gorącym oleju.



Krok 4

Smażyć rozetki, aż będą złotego koloru. Gdy będą gotowe z pomocą patyka do szaszłyków wyjąc na ręcznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.