Kanapka z serem wędzonym i żurawiną na ciepło

Śniadanie podawane na ciepło jest idealnym sposobem na rozpoczęcie pracowitego dnia. To kanapka dla miłośników wędzonego sera, a do niego znakomicie pasuje żurawina. Razem tworzą niesamowicie smakowity duet.

Danie: Śniadanie

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kromki chleba
  • 9 plastrów wędzonego sera
  • 2 łyżeczki konfitury z żurawiny
  • 3 gałązki tymianku (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 170°C. Kromki chleba opiekamy w tosterze.



Krok 2

Na ciepłą kromkę chleba układamy plasterki sera. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać, około 3 minuty (w zależności od grubości plastrów).



Krok 3

Kanapki wyjmujemy z piekarnika. Na wierzch kładziemy konfiturę z żurawiny. Na każdą kromkę kładziemy gałązkę tymianku. Podajemy od razu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.