Jogurt piernikowy

Jogurt na śniadanie to dobry pomysł, aby pobudzić nasz metabolizm do działania. W wersji piernikowej to ciekawe urozmaicenie tradycyjnego jogurtu. Dodatkowo orzechy mają pozytywny wpływ na nasze funkcjonowanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g jogurtu naturalnego
  • - 1 1/2 łyżka miodu
  • - 1-2 łyżeczek przyprawy do piernika
  • - 1-2 łyżek płatków owsianych
  • - 3-4 plasterków banana
  • - ½ łyżeczki cynamonu
  • - 30-40 g orzechów włoskich/laskowych bądź migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt naturalny przekładamy do miseczki.



Krok 2

Orzechy kroimy bardzo drobno. Dodajemy je do jogurtu. Dodajemy także przyprawę do piernika i miód.



Krok 3

Wszystko razem mieszamy. Wierzch posypujemy płatkami owsianymi i cynamonem. Układamy plastry banana i podajemy.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KuchniaMniam

Opublikowany: 2018-11-28 07:43:00

Świetny pomysł!

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.