Kanapki na bogato

Autor:

Śnieżynka

Danie: Śniadanie

Osób: 11

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 11

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 11 kromek bagietki
  • 1 średnia cukinia
  • 2 łyżki oliwy
  • 11 plasterków kiełbasy żywieckiej
  • 11 plasterków sera żółtego wędzonego
  • 2 pomidory
  • ½ czerwonej cebuli
  • 4 jajka
  • 5 dag żółtego sera
  • Masło Łaciate
  • Pieprz
  • Sól
  • Rukola

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię pokroić w 1 cm krążki, oprószyć solą, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować oliwą, posypać odrobiną pieprzu, lekko podsmażyć na patelni grillowej.



Krok 2

Kiełbasę bez osłonki i pomidory pokroić w plasterki.



Krok 3

Kromki pieczywa posmarować masłem, ułożyć po krążku cukinii, kiełbasy i pomidora. Oprószyć szczyptą pieprzu, posypać posiekaną w piórka cebulą i przykryć plasterkiem wędzonego sera. Tak przygotowane kanapki ułożyć pionowo w formie do tarty. Zalać rozmieszanymi z odrobiną soli jajkami, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekać do momentu ścięcia się jajek ( około 15 minut).



Wskazówki

Takie kanapki można podawać z rukolą lub roszponką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.